lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kinder bueno white - kakku


Lauantain Leivos
Mä oon niin rakastunu siihen kinder bueno white patukkaan.
Mä voisin syödä sitä täytettä vaikka kuinka paljon.
Näiden ajatusten seurauksena päätin soveltaa ja yrittää jäljitellä siitä täytteestä kakun.
Voin kertoa että kakku oli mun mielestä ainakin loistava.
Kakku sai myös paljon kehuja ystäviltä, yksi pyysi saada kakkua uudestaan seuraavan kerran kun tulee kahville hih.
Tämä kakku on loistava esimerkiksi näin pääsiäosenä :)

OHJE:
Halkaisija 26cm

Pohja:
100g Vohveleita
200g Kaurakeksejä
100g voita

1. Sulata voi.
2. Murskaa keksit ja vohvelit.
3. Yhditä keksi-vohvelimurska ja voi.
4. Painele seos irtopohja vuuan pohjalle.


Täyte:
1 liivatelehti
250g mascarpone juustoa
200g valkosuklaata
2dl Nutellaa
2dl vispikermaa
½dl sokeria
2tl vanilijasokeria

1. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
2. Vaahdota vispikerma ja sokerit, siirrä sivuun.
3. Sulata valkosuklaa. lisää mutella vatkaa tasaiseksi ja lisää mascarpone.
4. Kiehauta 1rkl vettä ja lisää liivatelehdet kattilaan.
5. Sekoita kokoajan vatkaten sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana nutella seokseen.
6. Yhdistä kermavaahto ja nutella seos ja kaada irtopohja vuokaan vohvelikeksi pohjan päälle.
7. Pistä kakku jähmettymään jääkaappiin
kakulla menee n.3h jähmettyä :)
Herkullista pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti