keskiviikko 20. elokuuta 2014

Mustikka-Valkosuklaa mousse täytekakku

OHJE:
Kakkupohja:

6 Kananmunaa
2dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
korppujauhoja (vuokaan)

1. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot sitten varovasti muna-sokeri vaahtoon, mutta kuitenkin niin että jauhot on kunnolla sekoitettu
3. voitele vuoka ja kaada korppujauhoja voideltuihin kohtiin ihan reippaasti 
4. kaada taikina vuokaan (halkaisijaltaan 26cm)

5. paista uunin alatasolla 175c n.40min (varmista hammastikulla kypsyys) Anna jäähtyä

6. Leikkaa pohja vaakatasossa kolmeen osaan
7. Valmista mousset.
8. Aseta kakun "kansi osa" alimmaksi kakkuvuokaan ja kostuta maidolla, lisää päälle mustikka mousse. Laita kakkupohjan keskimmäinen pala mustikka moussen päälle, kostuta maidolla ja lisää valkosuklaa mousse. Laita kakkupohjan viimeinen osio ja kostuta maidolla.
9. Laita kakku yöksi kylmään.
10.Päällystä kakku sokerikreemillä.
11. Koristele kakku asettamalla sokerikreemin päälle kaulittu vaahtokarkkimassa ja koristele miten haluat (itse koristelin sokerimassalla)

Mustikka mousse

4 liivatelehteä
1dl kuohukermaa
150g ranskankermaa
100g vanilja tuorejuustoa
½dl sokeria 
2tl vaniljasokeria
200g Mustikoita

1. laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen
2. sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mustikat
3. kiehauta 1tl vettä ja lisää sinne liivatelehdet, kun ne on kokonaan liuennut veteen kaada se ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää se varoen käännellen täyte seokseen

Valkosuklaa mousse:

3 liivatelehteä
2tl vaniljasokeria 
150g valkosuklaata 
100g vanilja tuorejuustoa
200g ranskankermaa
3dl vispikermaa

1. laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen
2. sekoita ranskankerma ja vanilja tuorejuusto
3. sulata valkosuklaa vesihauteessa. 
4. lisää sulanut suklaa ja vaniljasokeri ranskankerma- tuorejuusto seokseen.
5. kiehauta 1tl vettä ja lisää sinne liivatelehdet, kun ne on kokonaan liuennut veteen kaada se ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
6. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää se varoen käännellen täyte seokseen

Sokerikreemi:

200g margariinia
1tl vaniljasokeria
6dl tomusokeria
2rkl vettä

1. Notkista margariini pehmeäksi ja lisää vaniljasokeri. lLsää joukkoon hiljalleen tomusokeri kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vesi, jatka vatkaamista hetki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti