lauantai 7. joulukuuta 2013

Kinkku-feta piiras



POHJA:
100g Voita
2½dl Vehnäjauhoja
½tl Suolaa
2rkl Vettä

TÄYTE:
1 Sipuli
½ Paprika
2 Valkosipulin kynttä
n.70g Fetajuustoa
1paketti (150g?) Kinkkukuutioita
1 Kananmuna
½dl Ruokakermaa
½dl Maitoa
½tl Suolaa
½tl Mustapippuria
1tl Oreganoa
Loraus Basilika oliiviöljyä

OHJE:
1. Nypi Vehnäjauho ja voi kulhossa, lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Laita pohja noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
2. Kuullota pilkottu sipuli basilika öljyssä, lisää joukkoon pilkotut valkosipulin kynnet ja kinkkukuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
3. Paista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa n.10min.
4. Levitä pohjalle sipuli kinkku täyte. Leikkaa Feta ja Paprika pieniksi paloiksi. Levitä paprikat ja juustopalat kinkku-sipulitäytteen päälle.
5. Sekoita muna, kerma ja maito. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Kaada seos täytteen päälle.
6. Paista piirakkaa 200 asteessa n.30min ripottele päälle oreganoa ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti