tiistai 28. tammikuuta 2014

Valkosuklaa- & Maitosuklaa Donitseja


en ymmärrä miks tästä kuvasta tuli näin karseen näkönen tallensin sen uudestaan varmaan 10 kertaa ja muokkasin uudestaa, mut ei mikää auta mun tietsikan kuvissa tää kyllä näyttää ihan normaalilta mut hetiku lisään sen tänne nii tää on ihme valaistunu ja ihanku tota suklaadonitsii is joku klähminy.. no ei voi mitää tällä mennään :(

Munkkitaikinan ohje:

6dl punaista maitoa
1pussi Kuivahiivaa
1tl Suolaa
1,75dl Sokeria
2 kpl kananmunaa
n.10dl Vehnäjauhoja
150g Margariinia
2tl Kardemummaa

n.1L Öljyä

1. Lämmitä maito n.40 asteiseks, sekoita maitoon kuivahiiva , suola, sokeri, kardemumma ja kananmunat. Lisää jauhoja pikkuhiljaa
2. Alusta taikina pehmeäksi. (taikinan ei tarvitse olla yhtä "kovaa" kuin normaalin pullataikinan)
3. Lisää taikinaan lopuksi pehmeä rasva.
4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi
5. Painele ja leivo kohonnutta taikinaa jauhoitetulla pöydällä
6. jaa taikina pieniin osiin (ota huomioon että taikina turpoo vielä öljyssä noin kaksinkertaiseksi)
7. Pyöritä taikinapaloista sileitä palloja ja paina niihin reikä keskelle 
8. Lämmitä öljy kattilassa  (levyä ei kannata pitää täysillä muuten munkit kärventyy)
9.laita kattilaan 2-3 munkkia, kun munkki on saanut kauniin kultaisen sävyn käännä se toisinpäin. Kun kummatkin puolet ovat kauniin ruskeita nosta munkit kattilasta pellille joka on päällystetty talouspaperilla/wc-paperilla.

Suklaa Päällysteet:

1 levy maitosuklaata
1 levy valkosuklaata
(saat kuorrutteesta kauniin tasaisen jos kiehautat ensin kermaa n.1dl ja paloittelet sinne suklaan sulamaan. itselläni ei ollut kermaa siksi kuorrute on möykkyistä)

1. Sulata suklaat vesihauteessa, kun suklaa on sulanut dippaa munkin toinen puoli suklaasulaan ja laita leivinpaperille kovettumaan. 
2. Koristele oman mielen mukaan, mutta jos haluat koristella esim. noparelleilla ne kannattaa lisätä ennenkuin suklaa on kovettunut. 

maukkaita donitsihetkiä ! ♥:lla hesQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti