perjantai 31. tammikuuta 2014

Sämpylä


Herkullisten sämpylöiden ohje:

5dl Vettä
50g Hiivaa
2tl Suolaa
1rkl Sokeria
1½dl Kaurahiutaleita
1½dl Auringonkukansiemeniä
1dl Ruisjauhoja
n7dl Vehnäjauhoja
½dl Öljyä

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Sekoita mukaan sokeri, suola, siemenet ja kaurahiutaleet
3. Lisää taikinaan jauhot hiljalleen.
4. Kun taikina ei tartu enään kulhon reuonoille lisää öljy. (taikinan ei kuitenkaan tarvitse olla kovaa, mielummin jopa löysähköä niin sämpylöistä tulee pehmeitä)
5. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
6. Ota taikinasta nokareita ja laita ne pellille (ota huomioon että sämpylät turpoavat uunissa vähän)
7. Paista uunin keskitasolla 225c n.10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti