sunnuntai 20. lokakuuta 2013

macaron ohje


MACARONIT:

n.4 kpl (150g) Valkuaista
(valkuaiset on hyvä erotella keltuaisista jo vuorokausi aijemmin ja huoneenlämmössä)
0,65 dl Hienosokeria
2,75 dl Tomusokeria
1,6 dl Tomusokeria
2,5 dl Mantelijauhetta

TÄYTE:

Vadelma marmeladia
Omena marmeladia

VALKOSUKLAAGANACHE:

80g Valkosuklaata
30g Kuohukermaa
10g Suolatonta voita

TUMMASUKLAAGANACHE

100g Talousuklaata
½ dl Kuohukermaa

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan liian kovaksi). Jatka vaahdottamista hieman hitaammalla nopeudella ja lisää  siivilöity tomusokeri  (2,75dl)  hiljalleen joukkoon niin että makrenkivaahdosta tulee kiiltävää.
2. Sekota mantelijauhe ja tomusokeri (1,6dl) hyvin keskenään ja kaada ne marenkivaahtoon nuolialla sekoittaen.
3. Jaa taikina kolmeen kulhoon (tai useampaan jos haluat enemmän värejä tai lisää seokseen vain yhtä väriä) lisää elintarvikeväri kulhoihin ja sekoita tasaisen väriseks.
4. Laita kulhoista taikinat pursotinpusseihin (Pussinsulkija on hyvä olla pitämässä pursotinpussia kiinni ettei taikina valu ulos ennen pursottamista) ja pursota leivinpaperille 2€ kolikon kokoisia palloja.
5. Anna kuorien pinnan kuivua n.40 min ja laita uuniin 110 astetta n.20 min
6. Valmista ganachet. Rouhi valkosuklaa kulhon pohjalle ja kaada päälle melkein kiehuva kerma, Sekoita niin kauan että suklaa on kokonaan sulanut. Tämän jälkeen lisää voi pieninä paloina ja sekoita niin että kaikki on tasaisesti sulanut. (Tummasuklaa ganache valmistetaan aivan samanlailla mutta siihen ei tule voita) anna täytteiden jäähtyä.
on huomattavasti helpompi purssottaa leivinpaperille 2€.n kokoisia palloja kun piirtää ne paperille valmiiksi ja laittaa sen leivinpaperin alle
Kun kuoret tulevat uunista anna jäähtyä ja asettele samankokoiset vierekkäin niin että tasaisemman päälle tulee täytteet. Laita täytettä (marmeladia tms.) pieni nokare kuoren keskelle jonka ympärille pursotat ganachea. Valkoisissa kuorissa mulla oli täytteenä ihan pelkkää suklaaganachea. anna valmiiden macaronien olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.

Kantsii kokeilla hyviä ovat! namnam :)
♥:lla hesQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti