lauantai 12. lokakuuta 2013

vadelma täytekakku

Olin kokonaan unohtanu laittaa tänne kakku ohjeen kakusta minkä tein mun kaverin synttäreille, taino meidän synttäreille. Kakku sai paljon kehuja vaikka ihan perinteinen täytekakku onkin :) 


 VADELMA TÄYTEKAKKU

Pohja:
4 Isoa kananmunaa
4 dl Sokeria
2 dl Perunajauhoja
3 dl Vehnäjauhoja
4 tl Levinjauhetta
2 dl Kuumaa vettä

Kostutus:
1 dl Kevytmaitoa
1tl Vaniljasokeria

Täyte:
2dl Vadelmahilloa
3dl Vispikermaa
1 rkl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria

Pursottamiseen:
4 dl Vispikermaa
250 g (1 prk) maitorahkaa
4 rkl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria

Kakun päällä oleva syötävä vohveli kuva 

1. Siivilöi kulhoon peruna-, vehnäjauhot ja leivinjauhe
2. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi, älä vatkaa liikaa ettei rakenne kärsi.
3. Sekoita jauhoseos tasaisesti ja rauhallisesti vaahtoon. Lisää  kuumavesi ( ei saa olla kiehuvaa ) kokoajan sekoittaen. 
4. Kaada taikin voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 24cm kakkuvuokaan. Paista alimmalla tasolla n. 50 min 175c Kokeile hammastikulla onko kakku sisältä kypsä. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
5. Valmista kermavaahto vatkaamalla kerma, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. 
6. Laita kakun alin kerros väärinpäin (pohja ylöspäin) takaisin kakkuvuokaan (ilman voiteluita tai leivinpapereita) Kostuta. Levitä vadelmahillo pohjan päälle ja kermavaahto hillon päälle, toista tämä seuraavallekkin kerrokselle. 
7. aseta "kansi" jonkapäälle tulee pelkkää kemavaahtoa. Kermavaahdon päälle aseta vohvelikuva ja laita kakku kakkuvuuassa jääkaappiin n.3h 
8. Valmista rahka-kermavaahto pursotukseen. Aseta vaahto pursotin pussiin ja ota kakkupois vuuasta ja aseta esillepano alustalle. Aloita pursotus sivuilta ja sen jälkeen pursota päälle
Korsteita voi lisäillä oman maun mukaan itse käytin vain elintarvike glitteriä :)

♥:lla hesQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti