keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Karjalanpiirakat


KARJALANPIIRAKOIDEN OHJE:

TAIKINA: 
1dl Kylmää vettä
½tl Suolaa
1,25dl Ruisjauhoja
1,25dl Vehnäjauhoja
n.10-15g Voita

PUURO:
2dl Vettä
2dl Puuroriisiä
1l Täysmaitoa
½tl suolaa

VOITELUUN:
1½rkl Voita
1dl Maitoa

MUNAVOI:
4 Keitettyä munaa
n. 150g Oivariinia
Ripaus suolaa

1. Valmista puuro (edellisenä päivänä jos mahdollista) kiehauttamalla vesi (paksupohjaisessa kattilassa) ja lisää riisit, kun vesi on imeytynyt lisää maito hiljalleen kokoajan sekoittaen. Kun maidot on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Jätä puuro hautumaan kannen alle kypsäksi, sekoittele välillä. Anna jäähtyä.
2.Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset kylmään veteen. Lisää viimeiseksi joukkoon sulatettu voi. (Taikina tulee olla kiinteää ja sitkeää)
3. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä palloiksi ja kauli (ruisjauholla) jauhotetulla pöydällä. "Leikkaa" taikinasta pyöreitä litteitä palloja voit käyttää pyöreää lasia muottina. Kokoa Taikina kuoret pinoon ja laita pussiin ettei ne kuivu.
4. Levitä osa kuorista pöydälle. Kauli kuoria vähän pitkulaisiksi, lisää keskelle nokare puuroa ja levitä veitsellä pituuden suuntaisesti käännä puurottomaksi jääneet sivut puuron päälle ja rypistä etusormella ja peukalolla. nosta suoraan pellille vieri viereen. 
5. Paista uunissa 275c n.10-15min. Voitele valmiit piirakat maito voi seoksella.
6. Valmista munavoi survomalla kaikki ainekset haarukalla soseeksi.
naminami :)




2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä *q* Riittäspä itelläki jaksaminen tollasten tekoon! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) noi on kyllä semmosii että tarvii jaksamista ja hermoja mut toi leipominen on niin hyvä tapa rentoutua :)

      Poista