tiistai 2. helmikuuta 2016

GLUTEENITON MANSIKKAKAKKU


POHJA

4 Munaa
2 dl Sokeria
1dl Gluteenitonta jauhoseosta
1dl Perunajauhoja
1½tl Leivinjauhetta

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Kaada keskenään sekoitetut jauhot hiljalleen, kokoajan sekoittaen munavaahtoon.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
5. Laita vuoka uuniin keskitasolle anna olla 45 min 175c
6. Anna pohjan vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, mielellään mahdollisimman pitkään ennen osiin leikkaamista.
7. Leikkaa kakusta 3 kerrosta.

TÄYTTEET

Vanilija kreemiä ja tuoreita mansikoita

PÄÄLLYSTE
Tuoreita mansikoita ja kiille hyytelöä
1dl Hyytelö sokeria
2dl Vettä

1. Kiehauta vesi ja lisää hissukseen sokeri sekaan.
2. Hämmennä niin kauan kunnes täyte kiille on huomattavasti paksumpaa, ei kuitenkaan aivan hyytelöä.
3. Kaada kiillettä mansikoiden päälle lusikalla.

KUORRUTE 

3dl Vispikermaa
2rkl Sokeria
200g Mascarponea

1. Vatkaa sokeri ja kerma vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa se vaahdon joukkoon tasaiseksi ja kuohkeaksi.

KORISTEET 
Sokerimassasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti