tiistai 9. helmikuuta 2016

VEGAANISET LASKIAISPULLAT

Heips! ja hyvää laskiaistiistaita täältä sängyn pohjalta!
Ollaan poitsunkanssa kummatkin kipeenä, poitsu ollu jo viimeviikon tiistaista ja minä sunnuntaista..
Tän päivän ohjelmana meillä on kattoo piirretyjä ja syödä laskiaispullia.
Eipä haittaa kun ei tuolla pihalla vissiin uskalla edes kävellä! :D
PULLATAIKINA

5dl Rainbown Kauramaitoa
 (voi käyttää toki muutakin kauramaitoa tai vaikka soijamaitoa ,
 mutta mun mielesta rainbown kauramaito on parhaimman makuinen)
50g Hiivaa
2rkl Kardemummaa
2tl Suolaa
1dl Kookosokeria
 (Tai tavallista sokeria 1-2dl sen mukaan kuinka makeaa haluat) 
2tl suolaa
12dl Vehnäjauhoja
125g Keiju kasvisrasvavalevitettä

OHJE

1. Lämmitä kauramaito käden lämpöiseksi, sekoita joukkoon hiiva.
2. Vatkaa joukkoon tehosekoittimessa kardemumma, suola, sokeri ja lopuksi desi kerrallaan vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota n.30 min
4. Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa käsin niin kauan jauhoja lisäten kunnes taikina ei tartu enään käsiin ja pöytään.
5. Pyöritä taikinasta pyöreitä pullia ja voitele Sokerivedellä.
(Kiehauta kattilassa vettä ja lisä ruokalusikalline sokeria joukkoon)
6. Laita pullat uuniin  keskitasolle 15 min 200c

TÄYTTEIKSI 
2dl Soija vispiä

1. Vatkaa täytteet kuohkeaksi vaahdoksi.

Hilloa
Mantelimassaa
Hyvää laskiaista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti