lauantai 14. marraskuuta 2015

Inkiväärinen Raakakakku

 Anteeksi etten tullut eilen kirjoittamaan tätä reseptiä, mutta mun päivä olikin kiireisempi kuin luulin.
Tein aamulla pikkuveljelle synttärikakkua, sitten lähettiin itse synttäreille ja oltiin vasta illalla kotona ja poika suostu nukahtaa vasta 00 jälkeen jolloin olin itse jo aivan poiki.

Kuten viime postauksessa kerroin mun kuvien ja kakun kohtalosta, niin älkää välittäkö hirveistä kuvista :D 
Kakku on oikeasti TODELLA hyvää ja terveellistä, suosittelen!

Oli pakko laittaa tää kuva! yritin ottaa jotain "vähän erillainen"-resepti kuvan. Mun ilmeestä voi huomata sen suuren ketutuksen mikä mulla oli päällä kun yritin saada kelpuutettavia kuvia! hahah! x)

JA tein vahingossa kakun ajatuksissani liian isoon vuokaan joten korjaan sen tähän postaukseen.
Kun kakun tekee siihen pienenpään niin loogisesti siitä tulee paksumpi, NAM

OHJE 
Halkaisija 16cm
tein 26cm siksi kakku näyttää lätyltä

POHJA

2dl Pekaanipähkinöitä Liota 3h ennen käyttöä
150g taateleita
yhden vanilija tangon siemenet
1rkl Juoksevaa hunajaa

1. Sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi.
2. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan
3. Laita pohja kylmään jähmettymään

INKIVÄÄRI-APPELSIINI TÄYTE

1,5dl Cashewpähkinöitä, liota yönyli
1dl Juoksevaa kookosöljyä
1 Appelsiini kuorittuna
2rkl Appelsiinin kuorta Raastettuna
1rkl Inkivääriä Raastettuna
2rkl Juoksevaa hunajaa
1rkl Vaahterasiirappia
1rkl Psylliumkuitua
Ripaus kurkumaa (tuomaan väriä, ei välttämätön)

1. Sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle.
2. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään

SUKLAA TÄYTE

3/4 dl Kookosöljyä Sulana
1,5 dl Chashewpähkinöitä
3rkl vettä
Vanilija tangon siemenet
5rkl Raakakaakaojauhetta
½dl Juoksevaa hunajaa
½ tl Suolaa
½rkl Psylliumkuitua

1. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi blenderissä ja kaada vuokaan inkivääri appelsiini täytteen päälle.
2. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yönyli.
Kakku on oikeesti tosi hyvää suosittelen kokeilemaan. Harmi etten saanut siitä kauniimpia kuvia.
Psyllium on jänönratamon kuivattua siemenkuorta. Vatsaa hellivä ja runsaasti liukoista ravintokuitua sisältävä psyllium-jauhe on gluteeniton ja soveltuu erinomaisesti käytettäväksi ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään kuitupitoisuutta.
Kasvin pienet, mauttomat ja hajuttomat siemenet ovat hyvin kevyitä ja 2 grammaan psyllium-jauhetta vaaditaan 1000 siementä. Psylliumia käytetään kuitulisänä esimerkiksi ummetuksen hoidossa.
CocoVi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti