tiistai 24. marraskuuta 2015

Pizza Vegaanille

OHJEESTA TULEE KAKSI PIZZAA
 POHJA
25g Tuorehiivaa
3dl Vettä
½dl Oliiviöljyä
5dl Vehnäjauhoja
1tl Suolaa

1. Liota hiiva lämpimän veteen. Lisää loput ainekset joukkoon ja vatkaa taikina kiinteäksi.
2. Anna taikinan kohotä lämpimässä n. 30 min.
3. Kauli taikinasta 2 pyöreätä pizzapohjaa.

TÄYTTEET

Pohjalle tomaattimurskaa
1 Punasipuli
2 Paprikaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 Sipuli
Basilikakastike; 1 kokonainen basilika nippu  1,5 dl oliiviöljyä 3 Valkosipulinkynttä

1. Pilko punasipuli ja paprikat.
2. Kuullota sipuli.
3. Valmista basilika kastike; Laita kulhoon Öljy, Basilika ja valkosipulin kynnet ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Levitä tomaattimurskaa pizzapohjalle, lisää senjälkeen aurinkokuivatut tomaatit, paprikat. punasipulit ja kuullotetut sipulit, senjälkeen kaada basilikakastiketta pizzan päälle sinnetänne. Ei kuitenkaan niin että pizza lilluu kastikkeessa.
5. Laita pizza uuniin 17min 200c
Syö pizza esimerkiksi tuoreen rucolan kanssa.
Voit lisätä päälle vielä ripauksen pippuria.
Tai ripottele pinnalle ihan perinteistä oreganoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti