lauantai 21. marraskuuta 2015

Super good superfood puuro

Viime postauksessa kerroin mun kameran laturin hävinneen, se on edellen hävöksissä mutta sain akun ladattua kaverin luona. :)
Pääsin siis vihdoi kirojittamaan tämänhetkisen lemppari aamupalan ohjeen tänne!
 TARVITSET

1 Kokonainen kananmuna
1 Valkuainen
1 Banaani
1 rkl Psyllium kuitujauhetta
1rkl Kookosjauhoa
3rkl Raakakaakaojauhetta
1dl Kaurajuomaa
1tl Spirulina jauhetta
Kookosöljyä paistamiseen

1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekottimella tai blenderissä tasaiseksi.
2. Paista seos pannulla kookosöljyssä niin kauan että se muododtuu puuroksi.
3. Syö banaanin ja kookoshiutaleiden kera
Terveellistä ja helppoa! Puuro itse ei ole mitenkään niin houkuttelevan näköinen mutta maistuu! :)

Spirulina on mikroskooppinen levä, joka on kasvatettu luonnonmukaisesti makeassa vedessä, kontrolloiduissa ja puhtaissa olosuhteissa. Spirulinalevä sisältää proteiinia, vitamiineja (mm. B-vitamiinia ja beetakaroteenia) sekä kivennäisaineita, kuten fosforia, magnesiumia rautaa, kaliumia, sinkkiä ja mangaania.
Asteekit olivat ensimmäisiä, jotka jo kauan kauan sitten huomasivat spirulinan voimaannuttavan vaikutuksen. Sittemmin sen tehoon ovat luottaneet jopa astronautit. Vihreällä voimajauheella saavat potkua päivään myös he, joilla pysyvät jalat tukevasti maan pinnalla.


Kaurajuoma sisältää b 12 vitamiinia



Kookosjauho valmistetaan tuoreesta kookospähkinän lihasta. Lihasta puristetaan ensin pois neitsytkookosöljy ja jäljelle jäävästä massasta valmistetaan kookosjauhoja.
Kookosjauho on kuitupitoinen jauho, joka sisältää jopa 38 % ravintokuitua ja 19% proteiinia. Kookosjauho sisältää vain vähän hiilihydraatteja, joten se soveltuu hyvin esimerkiksi vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.


Psyllium on jänönratamon kuivattua siemenkuorta. Vatsaa hellivä ja runsaasti liukoista ravintokuitua sisältävä psyllium-jauhe on gluteeniton ja soveltuu erinomaisesti käytettäväksi ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään kuitupitoisuutta.
CocoVi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti