tiistai 27. lokakuuta 2015

Syksyn aurinkoinen aamujuoma

 Kylmät ja vetiset kelit ovat saapuneet! Tällä aurinkoisen värisellä luonnon omalla energia juomalla varmasti vältyt kaamosmasennukselta ja flunssilta!
TARVITSET

1rkl Inkivääriä
2dl Appelsiinimehua
Kokonaisen sitruunan mehu
1rkl Maca jauhetta
1tl Spirulina jauhetta

OHJE

1. Kaada kulhoon appelsiinimehu, lisää joukkoon sitruunan mehu.
2. Raasta inkivääri ja lisää raaste mehun joukkoon.
2. Lisää joukkoon maca ja spirulina, tee mehusta tasaista sauvasekoittimella tai blenderillä.
3. Nauti kylmänä.

Lääkkeellinen inkivääri

Inkivääri sisältää liudan ainesosia, kuten kapsaisiinia, beta-karoteenia, kurkumiinia, salisylaattia ja kaffeiinihappoa, jotka kaikki vähentävät kipua ja tulehdusta. Sanotaankin, että inkivääri on yksi luonnon parhaita omia lääkkeitä esimerkiksi erilaisia tulehdustauteja vastaan. Kiinassa inkivääriä on käytetty jo ammoisista ajoista myös reumatautien hoitoon, ja nykyäänkin inkivääriuutteita käytetään lievittämään reumaattisten sairauksien aiheuttamaa kipua ja edistämään nivelten notkeutta. Inkivääri voikin olla oiva apu reuman tukihoitona.

Helpottava inkivääri

Inkiväärin tiedetään auttavan erilaisiin vatsavaivoihin ja estävän pahoinvointia. Inkivääriä voi kokeilla myös helpottamaan kuukautiskipuja tai ilmavaivoja. Inkiväärin sanotaan purevan myös flunssaan. Esimerkiksi lämpimällä inkiväärijuomalla kerrotaan olevan tukkoisuutta lievittävä ja flunssapotilaan oloa helpottava vaikutus.

Puhdistava inkivääri

Inkiväärin kerrotaan parantavan verenkiertoa, poistavan nestettä ja vähentävän turvotuksia. Inkiväärille on löydetty käyttöä myös astman ja allergioiden hoidossa, sillä inkivääri irrottaa keuhkoista limaa. Puhdistavat vaikutukset ulottuvat sisäelimistä myös iholle. Kosmetiikassa inkivääriä löytyy esimerkiksi parfyymeista, hierontaöljyistä ja ihovoiteista.

Viilentävä inkivääri

Inkivääri laajentaa pintaverisuonia ja parantaa samalla verenkiertoa. Tämän vuoksi inkivääriä käytetään paljon trooppisilla alueilla, koska laajentaessaan ääreisverenkiertoa, inkivääri lisää hieneritystä ja viilentää näin ihoa.

Vahva inkivääri

Inkivääri kannattaa nauttia tuoreena, jos siihen on mahdollisuus. Tuore inkivääri on kuitenkin tuhtia tavaraa, joten sen käyttö kannattaa aloittaa varovasti, ettei väkevyys pääse yllättämään. Suomessa inkiväärin tai inkiväärivalmisteiden käyttöä ei suositella raskaana oleville naisille eikä varfariinia tai muita veren hyytymistä estävä lääkkeitä syöville potilaille. Ja vaikka inkivääriä käytetään vatsavaivoihin, voi se niitä myös herkkävatsaisille aiheuttaa.
Yle.fi 

Sitruuna 

Sitruunamehua hyödyntämällä voi puhdistaa elimistöä ja samalla poistaa ylimääräisiä nesteitä kehosta. Sitruunamehu sisältää muun muassa pektiiniä, joka tutkimusten mukaan edistää painonpudotusta.Kuumeen iskiessä kannattaa juoda sitruunamehua, sillä se laskee kuumetta tehokkaasti.
Makuja.fi
Sitruuna sisältää ainesosaa nimeltään limoniini, jolla on viruksia torjuvia ominaisuuksia.
Sitä löytyy pääasiassa sitruunan kuoresta, mutta myös sen mehusta.Sitruunan sisältämä kalium auttaa tasapainottamaan kehon nesteitä ja magnesium rentouttaa valtimoita. Se sisältää myös flavonoideja, jotka auttavat ylläpitämään terveitä verisuonia. Sitruunan maku lisää myös makua ruokaan, joten sitä voidaan käyttää terveellisenä vaihtoehtona suolalle.
IS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti