lauantai 3. lokakuuta 2015

Raakasuklaata

Mitä eroa on raakasuklaalla ja tavallisella suklaalla?

Normaalin suklaan valmistusvaiheessa raaka kaakao kuumennetaankorkeassa lämpötilassa, joka tuhoaa kaakaon tervydelliset ominaisuudet lähes täysin. Tavalliseen suklaaseen myös lisätään valkaistua sokeria, maitojauhetta sekä erilaisia lisä-aineita.
Näinollen alkuperäisen raaka-aineen ominaisuudet muuttuvat täysin, emmekä voi puhua enään samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa.

- Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja on yksi maailman ravinnnerikkaimmista ja komleksisimmista ruoka-aineista.

- Huikeat 10% kaakaon painosta  on antioksidantteja.
Raa'assa kaakaossa on mm. enemmän antioksidantteja kuin goji-marjassa, acai-marjassa, mustikassa, punaviinissä ja kranaattiomenassa yhteensä!

-Raaka kaakao on hyvä lähde kuiduille ja herkullisille makunautinnoille.

-Raaka kaakao sisältää runsaasti aivojemme toimintaa vaikuttavia ainesosia. (mm. magnesium, typtofaani, serotiini, anandamidi)
cocovi
OHJE
n. 20 konvehtia

1dl Kookosöljyä
½dl Agave-siirappia
1½dl Kaakaovoita
hippusen yli 1dl Raaka kaakaojauhetta
½dl Kookosjauhetta
1rkl Macajauhetta
Rusinoita
Goji-marjoja
Kookoshiutaleita
Hasselpähkinöitä
Saksanpähkinöitä
1. Sulata kookosöljy vesihauteessa.
2. Lisää siirappi ja kaakaovoi sulaneeseen kookosöljyyn. Kokoajan kuumassa vesihauteessa sekoittaen.
3. Yhdistä raakakaakaojauhe, kookosjauhe ja maca jauhe, lisää kuivat aineet seokseen.
4. Sekoita suklaaseosta niinkauan että se on tasaista.
 5. Kaada tasainen suklaaseos konvehtimuotteihin.
 6. Lisää muutamaan konvehtiin, murskattuja pähkinöitä
 Ja osaan kuivattuja marjoja.
7. Kookostäytteen saat sekoittamalla 3rkl kookosöljyä, 1rkl  kookosjauhoja ja ½dl kookoshiutaleita.
Pyörittele täytteistä palloja ja lisää niitä osaan konvehdeista.
8. Anna konvehtien jähmettyä jääkaapissa n.2h ja nauti ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti