sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

VEGE HAMPPARI

OHJEESTA TULEE 8 HAMPURILAISTA

PIHVIT

TARVITSET 

2dl Tummaa soijarouhetta
1dl Härkäpapu rouheseos
5dl Vettä
2 Kasvisliemikuutiota
3Valkosipulinkynttä
2rkl Psyllium kuitujauhetta
1dl Korppujauhoja
1 Sipuli
Valkopippurijauhetta
Maustepippuria
Suolaa
Paprikamaustetta

+
Miniluumutomaatteja
Avocadoa
Suolakurkkuja
Cashew pähkinöitä

OHJE

1. Mittaa kattilaan vesi, soijarouhe, härkäpapurouhe ja kasvisliemikuutiot. Ota kattila pois liedeltä kun soijarouhe on turvonnut ja kasvisliemikuutiot sulaneet, vaikka vettä olisikin kattilassa hiukan.
2. Pilko valkosipulit ja lisää kattilaan, lisää myös mausteet, sekoita valkosipulit ja mausteet hyvin taikinan sekaan.
3. Lisää kattilaan Kuulloitettu sipuli, psyllium kuitujauhe ja korppujauhot.
4. Anna taikinan tekeytyä n.10 min.
5. Kun taikina on tekeytynyt ja vaikuttaa kiinteältä ja helpolta käsitellä, paista taikinasta öljyssä pihvejä. n.3min per puoli levyn keskilämmöllä.


SÄMPYLÄT

TARVITSET 

5dl Kuumaa vettä
50g Hiivaa
2tl Suolaa
1tl Sokeria
12dl Vehnäjauhoja
½dl Auringonkukka öljyä

OHJE 

1. Lisää kuumaan veteen hiiva, suola ja sokeri.
2. lisää joukkoon jauhoja, kokoajan sekoittaen.
3. Kun taikinassa on hyvä sitko eikä taikina tartu kulhon reunoihin, lisää öljy.
4. Kun taikina on valmis siirrä se lämpimään paikkaan kohoamaan n.30 min.
5. Kun taikina on kohonnut, kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
5. Pyöritä taikinasta 8 sämpylää.
6. Voitele sämpylät vedellä, ripottele päälle pellavansiemeniä.
7. Laita sämpylät uuniin keskitasolle 225c 13min



Tarjoile tacojen tai bataattiranskalaisten kanssa.

(joissain takoissa on eläinperäisiä rasvoja ja maitojauheita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti