Mulla oli perjantaina viimeinen työpäivä ennen äippälomaa joten päätin tehdä sen kunniaksi työkavereille kakun. Tämä kakku on kyllä saanut aina kehuja ja nyt sitä jopa ylistettiin jos siellä puolen on joku joka ei ole vielä koskaan kokeillut velvet kakkuja älä enään kuhni! suosittelen lämpimästi!
tästä on tullut mun ehdoton lempi kakkuni.
Pohja:
4,5dl Vehnäjauhjoja
2,5tl kaakaojauhetta
1tl suolaa
1,5tl vaniljasokeria
150g huoneenlämpöistä voita
4dl sokeria
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2,5dl maitoa
sinistä elintarvikeväriä
sinistä elintarvikeväriä
1,5tl rokasoodaa
1,5tl valkoviinietikkaa
1. Laita uuni lämpenemään 170c voitele irtopohjavuoka voilla (halkaisija 26cm)
2. Siivilöi kulhoon kuivat aineet paitsi sokeri (vehnäjauho, kaakaojauhe, suola, vaniljasokeri)
sekoita toiseen kulhoon elintarvikeväri ja maito
3.Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksikerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi.
lisää vaahtoon puolet jauhoista ja puolet maidosta, sekoita, lisää loput jauhot ja loput maidot ja vatkaa niin kauan että taikina on tasaista.
4.Sekoita ruokasooda ja valkoviini etikka ja kaada kuohuva seos äkkiä taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan, laita uuniin keskitasolle n.50 min, tarkista kypsyys puutikulla.
6. Anna pohjan jäähtyä ja laita se yöksi peiteltynä jääkaappiin.
7. Seuraavaavana päivänä leikkaa kakku kaksikerroksiseksi ja voit siistiä halutessasi tummemmat kohdat pois.
Täyte ja kuorrute:
200g Tuorejuustoa
400g Mascarponejuustoa
3dl Tomusokeria
3,5tl Vaniljasokeria
3dl kuohukermaa
0,5rkl sokeria
kuningatar hilloa
(Velvet kakkuun ei kuulu hilloa mutta mun mielestä se antaa makuun kivan lisäyksen)
1.Sekoita mascarpone ja tuorejuusto, siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
2.Vaahdota kuohukerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto seos kuohukerman joukkoon
3. Jos et siisti kakkua leikkaamalla tummunutta pohjaa pois niin laita se koristelualustalle pohjapuoli ylöspäin ja levitä ohut kerros hilloa, levitä hillon päälle runsaasti tuorejuustokuorrutetta. (noin puolet tuorejuustokuorrutteesta)
4.Laita kuorrutteen päälle toinen kakkupohja kerros ja kuorruta kakku kauttaaltaan.
Jos mahdollista anna kakun levätä vielä seuraavaan päivään. (kakun toki voi tehdä ja syödä kokonaan samana päivänä, mutta se on paljon parempaa ja siistimpi kun antaa levätä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti