maanantai 21. huhtikuuta 2014

Päätin tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni itse lammasta pääsiäis ruoaksi, paisti oli hyvää muttä yllätyin miten paljon yhdestä paistista lentää kalvoja, rustoja ja läskiä roskiin, varmaan kilon verran :o
kuva: google unohdin kuvata oman lampaan :(

 yli 2kg Luuton lampaan paisti

1.Ota pakastettu paisti sulamaan jääkaappiin kaksi päivää ennen valmistusta.
2.Ota paisti jääkaapista huoneenlämpöön 3h ennen paistamista, avaa paketista ja poista kaikki kalvot ja läskit jne. 
3.Halkaise paisti melkein kahtia ja täytä fetatäytteellä.
4.Sido lammas kiinni paksulla langalla ettei täytteet karkaa.
5.Ruskista paisti paistinpannulla. 
6.Laita paistiin paistomittari, laita uuniin 150c n.2h paisti on valmis kun paistin sisälämpötila on 70c
7.Anna paistin vetäytyä folion alla n.30min


1tl suolaa
1,5tl rosmariinia
1,5tl timjamia
n.3tl Tuoretta minttua
1,5tl mustapippuria
4 valkosipulin kynttä
60g Apetina aurinkokuivattu tomaatti feta snack paketista (vähän yli puolet)

1. Paloittele valkosipulin kynnet pieneksi, sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita täyte mahdollisimman tasaiseksi.


 Kaikki paistista irronneet liemet
2dl demi glace-kastikepohjaa
2,5rkl vehnäjauhoja
1dl ruoka kermaa
3rkl tuoretta minttua

1.Siivilöi paistoliemet kattilaan, lisää demi glace, ruoka kerma ja siivilöi joukkoon vehnäjauho kokoajan sekoittaen. Kiehauta. Lisää viimeiseksi pilkottu minttu. Anna kastikkeen suurustua tarjoilu astiassa hetki ennen tarjoilua.


 n1,5-2kg yleisperunoita
4dl ruokakermaa 
1dl maitoa
2tl mustapippuria
1tl suolaa

1.Kuori ja siivuta perunat, laita siivutetut perunat kulhoon ja mausta.
2.Asettele maustetut perunasiivut uunivuokaan, kaada vuokaan perunoiden päälle kerma ja maito. Peittele foliolla ja laita uuniin 200c n50-60min.



Maukasta loppu pääsiäistä ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti