maanantai 21. huhtikuuta 2014

Valkosuklaa-nougat mousse täytekakku



 Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2,5dl Vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
voita ja korppujauhoja vuokaan

1. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot sitten varovasti muna-sokeri vaahtoon, mutta kuitenkin niin että jauhot on kunnolla sekoitettu.
3. voitele vuoka ja kaada korppujauhoja voideltuihin kohtiin ihan reippaasti ja kaada ylimääräiset pois.
4. kaada taikina vuokaan
5. paista uunin alatasolla 175c n.40min (varmista hammastikulla kypsyys)


Valkosuklaa-nougat mousse
3 liivatelehteä
2tl vaniljasokeria 
100g valkosuklaata
3kpl nougat-patukkaa
250g kermarahkaa
4dl vispikermaa
voit lisätä tavallista sokeria halutessasi
1. laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen
2. sulata valkosuklaa ja nougat patuka vesihauteessa. 
3. sekoita suleneet suklaat ja kermarahka keskenään ja lisää vaniljasokeri.
5. vaahdota vispikerma (ja sokeri halutessasi)
6. kiehauta 1tl vettä ja lisää sinne liivatelehdet, kun ne on kokonaan liuennut veteen kaada se ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
7. lisää lopuksi kermavaahto täytteeseen varovasti käännellen.
8. leikkaa kakku kerroksiin, kostuta maidolla ja täytä
laita kakku yöksi jääkaappiin peiteltynä
päällystä kakku kemavaahdolla ja koristele miten mieli tekee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti