Käytiin eilen poimimassa mustikoita, ihan kivasti niitä kertyikin.
Tottakai heti haluaa mustikkapiirakkaa kun on itsepoimittuja mustikoita.
Tottakai heti haluaa mustikkapiirakkaa kun on itsepoimittuja mustikoita.
POHJA
Halkaisija 24cm
120g Kasvipohjaista margariinia (Keiju)
½dl Stevia sokeria
4dl Vehnäjauhoja
1,5tl Vanilijasokeria
1tl Leivinjauhetta
½dl Soijamaitoa
TÄYTE
n. 250g Mustikoita
2dl Soijajogurttia
2,5dl Vanilija soijajogurttia
OHJE
1. Mittaa kulhoon margariini ja stevia, Nypi sormin margariini ja stevia sekaisin.
Siirrä n. ½ dl nypittyä taikinaa jääkaappiin.
Siirrä myös kulhossa oleva taikina jääkaappiin.
2. Sekoita keskenään Vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilijasokeri.
3. Sekoita jauhoseos kulhossaolevaan taikinaan. Lisää käännellen pikkuhiljaa joukkoon soijamaito.
4. Laita taikina elmukelmuunpakattuna jääkaappiin noin viideksitoista minuutiksi.
5. Sekoita jogurtit keskenään.
6. Voitele irtopohjavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle.
7. Kaada mustikat phjan päälle, lisää Jogurttiseos mustikoidenpäälle. Sitten ripottele päälle nypitty taikina.
8. Laita piirakka uunin keskitasolle 200c 30min
Tarjoile piirakka soija vanilijakastikkeen kanssa tai syö sellaisenaan !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti