tiistai 19. tammikuuta 2016

Vegaaniset lisukkeet

Nämä ovat minun lemppari lisukkeet.
 Paistettuja vihanneksia
Paprikaa
Perunaa
Vihreitä papuja
Punasipulia
Pippuria ja paistetaan oliiviöljyssä.
Uuniperunat
Uuniperunoiksi soveltuvia perunoita
Öljyä
Pippuria

Tee perunoihin syvä viilto ja voitele oliiviöljyllä ja mausta.
Laita perunat uuniin 200c 1h 25min.

 Bataattiranskalaiset
Iso bataatti
Oliiviöljyä
Ranskanperuna maustetta
Paprikamaustetta
Ripaus suolaa ja pippuria
½dl Korppujauhoja
Ranskikset voi tehdä myös ilman krppujauhoja 
Tee bataatista noin pikkurillin ohuisia ja pituisia siivuja.
Laita siivut kulhoon, lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti, niin että jokainen bataattiranskis olisi öljyissä ja mausteissa.
Laita ranskikset uuniin 225c 35-40 min

 Keitetyt parsakaalit ja linssejä
Laita n. ½dl mustia linssejä kattilaan kiehumaan 15 min
Lisää joukkoon parsakaali ja kasvisliemikuutio.
Anna keittyä niinkauan kun parskaalit ovat kypsiä.
Kaada ylimääräinen vesi pois.
Linssi riisi
Riisiä
Mustia linssejä
Kasvisliemikuutio

Keitä linssejä n. 15min lisää joukkoon riisit ja kasvisliemikuutio, keitä niinkauan kuin riisit ovat valmiita.
 LOHKOPERUNAT

1kg Lohkoperunoiksi soveltuvia perunoita
Ranskanperunamaustetta
Peprikamaustetta
pippuria
suolaa
1dl Korppuajuhoja
3rkl Oliiviöljyä

1. Pilko perunat lohkoiksi ja huuhtele.
2. Levitä lohkot uunipellille leivinpaprin päälle, ripottele perunoiden päälle mausteet, öljy ja korppujauhot ja sekoita niin että kaikissa perunoissa olisi mausteita ja korppujauhoja.
3. Laita perunat uuniin keskitasolle 200c 40min
BATAATTIMUUSI

1 iso bataatti
suolaa

1. Kuori bataatti ja pilko pieniksi paloiksi.
2. Keitä bataatin palat vedessä kypsiksi
3. soseuta ja lisää suolaa.

Sitten tottakai erillaiset pastat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti