torstai 9. heinäkuuta 2015

Hampurilainen ja Bataattiranskalaiset

 Alotan ens viikolla kahden kuukauden vege dieetin jonka takia halusin herkutella ihan kunnolla.
Joten tein hamppari aterian, mutta vain bataattiranskalaisilla.
Itse tehdyt hampparit on vaan niin hyviä namnam.
Tästä ohjeesta tulee 4 ateriaa.


BATAATTIRANSKALAISET

1 Iso bataatti
 Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa

1. Pilko bataatti ohuiksi suikaleiksi. Noin pikkurillin pituisiksi ja paksuiksi.
2. Huuhdo bataattisuikaleet kylmällä vedellä.
3. Kaada huuhdeltut suikaleet uunipellille. Älä kuivaa bataatteja.
4. Kaada öljyä suikaleiden päälle, mutta maltillisesti. Ripottele mausteet bataattien päälle.
5. Paista bataattisuikaleet uunissa keskitasolla. 175c 45min.


MAJONEESI

5rkl Kevyt majoneesia
1 Valkosipulin kynsi
Pippuria

1. Hienonna valkosipuli pieneksi ja sekoita majoneesiin, sekoita myös pippuri majoneesiin.

HAMPURILAINEN

TÄYTTEET

Ketsuppia
Kurkkumajonesia
Avokadoa
Salaattia
Miniluumutomaattia
Cheddar juusto
Maustekurkku viipaleita
Punasipulia
Pekonia
Jauhelihapihvi



JAUHELIHAPIHVI

400g Naudan jauhelihaa
1 Kananmuna
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
50g Fetajuustoa
Pippuria
Suolaa
Paprikamaustetta

1. Laita jauheliha kippoon, kaada kippoon mausteet ja feta.
2. Hienonna ja kuullota sipulit. Kaada kuullotetut sipulit jauhelihanjoukkoon.
3. Riko jauhelihan sekaan kananmuna ja sekoita jauheliha seos tasaiseksi.
4. Tee jauhelihataikinasta neljä pihviä ja  paista öljyssä n.2min per puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti