tiistai 13. toukokuuta 2014

Aleksanterinleivokset


POHJA:
200g margariinia tai voita
4,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
TÄYTE:
mitä tahansa marmeladia 
PÄÄLLYSTE:
2,5dl tomusokeria
2rkl vettä
elintarvikeväriä

OHJE:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita/nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi, lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin uunipellin kokoiseksi neliöksi, laita pohja uuniin keskitasolle 175c n.20min
3. Leikkaa pohja kahtia niin että sinulla on pohjasta kaksi yhtä leveätä palaa, laita marmeladia toiselle palalle ja nosta toinen marmeladin päälle.
4. Valmista päällyste; sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä pohjien päälle, leikkaa levyt tasakokoisiksi paloiksi ja laita kylmään näin päällyste kovettuu nopeammin.

Näiden kanssa vain lasillinen maitoa niin ai että mikä yhdistelmä! namnam :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti