maanantai 26. toukokuuta 2014

Jauhelihakastike

Jauhelihakastike ja perunamuusi se ihka tavallinen mutta niin herkullinen kotiruoka

JAUHELIHAKASTIKE:

400g Jauhelihaa
1 Iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
3dl vettä
2 Lihaliemikuutiota
3rkl tomaattipyrettä
Pippuria
Basilikaa
Oreganoa

1. Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli pienikeksi, kuullota pannulla öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista.
2. Ripottele jauhelihan päälle venhäjauho ja lisää vesi, kun vesi kiehuu lisää lihaliemikuutiot ja tomaattipyre, lisää lopuksi kaikki mausteet ja anna kastikkeen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

PERUNAMUUSI:

1kg Yleisperunoita
1dl Punaista maitoa tai kermaa
2rkl Oivariinia tai voita
½tl Suolaa

1. Kuori ja keitä perunat.
2. Lisää yleiskoneeseen kaikkien muiden ainesten kera ja sekoita täysillä
(itse vihaan ylikaiken muusia missä on sattumia eli mitä kovempaa vatkaat sitä tasaisempaa muusista tulee)

Mausteisen ruoan jälkeen jälkiruoaksi sopii hyvin raikas hedelmäsalaatti 
olisin niin halunnut tähän kiwi, rypäle, mansikka mixiin vielä vesimeloonia mutta käupassa käydessäni melonilla ei ollut hintaa eikä myyjiä näkynyt niin annoin olla 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti