Me ollaan täällä ihan hurahdettu vispipuuroon se on niin hyvä aamu ja iltapala!
Kun ensimmäistä kertaa tein hyvinhyvin väsyneenä vispipuuroa ihmettelin että miks se on niin paksua, teemu kysy multa "no vispasitko sä tätä yhtään?" "no enmä tienny että sitä pitää vispata" hups..
sitten ne äidinkanssa naureskeli mulle että mistäköhän sen puuron nimi mahtaa olla peräisin :D
No ei aina voi keikkea ymmärtää, mutta nytten kuitenkin kun olen ymmärtänyt vispipuuron salat niin ehdottomasti on näistä en luovu-listalla!
OHJE:
7dl vettä
2dl pakaste puolukoita
½dl sokeri
1dl mannasuurimoita
1. Mittaa kattilaan vesi ja puolukat ja anna kiehua hetken ilman kantta.
2. Siivilöi puolukan jäänteet pois ja mittaa "puolukkamehu" takaisin kattilaan mehua pitää olla vähintään 6dl jos sitä on haihtunut enemmän niin lisäät vain sen verran vettä lisää että kattilassa on 6dl puolukkamehua. Laita mehu kattilassa takaisin liedelle ja anna kiehua.
3. Mittaa kattilaan sokeri ja mannasuurimot hiljalleen kokoajan vispaten, anna puuron kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen n.5min niin että puuro on suurustunut.
4. Anna puuron jäähtyä n.20-30min, kippaa puuro yleiskoneeseen ja vatkaa kovimmalla teholla kuohkeaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti