maanantai 5. toukokuuta 2014

Pienet omenapiirakat kaneli-mascarponetäytteellä

(n.10kpl)


 POHJA:

150g margariinia
1dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Täyte:

3 omenaa
1½dl täysmaitoa
1tl vaniljaaromia
1tl vaniljasokeria
1rkl kanelia
½dl fariinisokeria
1rkl perunajauhoja
200g mascarponejuustoa

1. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna kokoajan vatkaten.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
3. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.
 taikinan ollessa jääkaapissa valmista täyte; 
4. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi
5. Mittaa kattilaan maito, vaniljaaromi, vaniljasokeri, kaneli, fariinisokeri ja perunajauhot, kiehauta kokoajan sekoittaen niin että täytteestä tulee kiisselimäinen, anna jäähtyä mahdollisimman kylmäksi. 
6. Sekoita vanilja-kaneli kiisseli ja mascarponejuusto tasaiseksi ja sekoita joukkoon omenakuutiot
7. Voitele muffinivuoat ja painele taikinaa vuoan pohjalle ja reunoille (ota taikinaa n.1/3 osa sivuun  kansia varten) täytä piirakat täytteellä ja laita täytteen päälle taikina kansi, painele taikina kansi kiinni haarukalla taikina kulhoon, tee kanteen 3 pientä reikää ja laita uuniin alimmalle tasolle 200c n.25-30min  

 tarjoile lämpimät piirakat vaikka vaniljajäätelön kanssa tai jäähtyneenä teen tai kahvin kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti